SL

Tehnologija

Osrednja dejavnost skupine AERODIUM Technologies je izdelava vertikalnih simulatorjev prostega pada – vetrovnikov.  Vetrovnik je posebna letalna naprava, kjer skozi posebej oblikovane zračne kanale teče zračni tok. Zračni tok v vetrovniku je tako močan, da vam omogoča, da preprosto ležete nanj in na njem letite, brez kril!

Skupina AERODIUM danes sodi med vodilne svetovne proizvajalce vetrovnikov. AERODIUM je edino podjetje na svetu, ki izdeluje različne tipe vertikalnih vetrovnikov (odprti, hibridni in zaprti), prav tako pa izvaja tudi »custom made« projekte po meri.

Več podatkov o skupini AERODIUM in njihovi ponudbi vetrovnikov je na voljo na spletni strani http://www.aerodium-technologies.com

PLAY

Odprti
Hibridni
Zaprti
Po naročilu

 

ODPRTI VETROVNIKI

Odprti tipi vetrovnikov omogočajo letenje zunaj, izven objekta. Zagotavljajo najbolj pristno izkušnjo letenja v naravnem okolju. Okoli letalnega dela ni nikakršnih sten, ampak so nameščene napihljive zračne varnostne blazine in zaščitna varnostna mreža.

Odprti tipi vetrovnikov so lahko stacionarni ali mobilni. Mobilni vetrovniki so najpogosteje uporabljeni za večje množične javne prireditve, filmske potrebe ali posebne letalne predstave. Odprti tipi vetrovnikov omogočajo nepozabno doživetje tako za tiste, ki v njih letijo, kot tudi za gledalce.

Osrednji del vetrovnika predstavlja večji propeler. Močan zračni pretok s hitrostjo do 200 km/h zagotavlja električen ali dizelski motor. Premer letalnega polja je lahko od 1,9 do 3,4 m. Krmilna enota motorja omogoča ustrezno reguliranje hitrosti pretoka zraka, v odvisnosti od teže, višine, sposobnosti in želja vsakega posameznega letalca.

TUNELIS

Hvala!

Vaš vpis je shranjen!